Nézze meg digitális nyomdánk és kötészetünk egyedi ajánlatait is!
  |   Szerzőtől rendelhető
A kosárban jelenleg:
db termék van
0Ft értékben.
Ide kattintva megnézheti részletesen listázva a kosár tartalmát, valamit elküldheti a megrendelését.
Bánszegi Zsuzsa
Finn-Magyar tematikus szótár
Méret: 145 x 205 mm
Oldalszám: 344 oldal
Borító: Karton
ISBN:: 978-963-0879-60-6

Kiadó: Szerzői kiadás

Postaköltség: A megrendelésének elküldése után a szerző kap értesítést a könyvrendelésről, ezután a könyv házhoz szállításáról is ő gondoskodik.


A tematikus egységekre tagolt szótár célja, hogy sokoldalú, naprakész szókincs- és kifejezésanyagot biztosítson a mindennapi élet kifejezéseinek megismeréséhez, a finn nyelv gyakorlásához, az egyéni tanuláshoz, szakmai fordításokhoz, nyelvvizsgára való felkészüléshez, finnországi kiránduláshoz vagy akár hosszabbtávú ott tartózkodáshoz. Igazodva napjaink nyelvhasználatához, a kiadvány felsorakoztatja egy-egy témakörnél a hétköznapi nyelv (szleng)szavait és kifejezéseit, bizonyos témakörökben pedig részben szakszavat is érint.

A kiadvány olyan aktuális kérdéskörökkel is foglalkozik a mindennapi élethelyzetek szavainak tárgyalása mellett, mint politika, államigazgatás, Európai Unió, társadalmi problémák, tudomány, jog, szakmai találkozók és konferenciák, irodai munka, vallás, vagy környezetvédelem.

E kifejezéstár nem csupán szavakat sorol fel, hanem országismertető és kultúraközvetítő szereppel is bír, mivel ismereteket és információt is közvetít a finn és a magyar kultúráról. Így például kirándulást tehetünk Lappföldre vagy a puszta pásztorkultúrájába és megismerhetjük a finn szauna- vagy a magyar fürdőkultúra világát.

A könyv kiváló kiegészítő eszköze lehet a tanár nélküli, otthoni tanulás gyakorlásának is.

• 40 nagyobb és 289 altémakör

• több mint 19.000 címszó hozzátartozó kifejezésekkel

• jól áttekinthető, könnyen kezelhető

• jól használható mind a kezdő mind a haladó szintű nyelvtanuláshoz

• úton-útfélen állandóan forgatható

• bárhol elkezdhető

• bárhol folytatható

• használható egyénileg és csoportosanMagyarországi rendelés esetén: 4980 Ft + postaköltség

Finnországi rendelés esetén: 30 E + postaköltségSuomi-unkari temaattisen sanakirjan tarkoitus on  laajentaa suomen tai unkarin kielestä kiinnostuneiden sanavarastoa sekä helpottaa selviytymistä tietyistä elämätilanteista ryhmittämällä eri teemoja.

Kirja tarjoaa sellaisen suomi-unkari sanavaraston, joka on nykypäivän kielenkäytön mukaista.

Tilaus Suomesta: 30 E + 6.50 E postikulut


Ára: 4 980 Ft