Nézze meg digitális nyomdánk és kötészetünk egyedi ajánlatait is!
  |   Szerzőtől rendelhető
A kosárban jelenleg:
db termék van
0Ft értékben.
Ide kattintva megnézheti részletesen listázva a kosár tartalmát, valamit elküldheti a megrendelését.
Kármán Antal
A magyar nehézgépgyártás 25 éve
Méret: A/5 (145 x 205 mm)
Oldalszám: 245 oldal
Borító: Karton
ISBN:: 978-963-12-1014-9

Kiadó: Szerzői kiadás

Postaköltség: A megrendelésének elküldése után a szerző kap értesítést a könyvrendelésről, ezután a könyv házhoz szállításáról is ő gondoskodik.

A szerző miután táblázatosan felsorolta az 1987-88-ban és a 2012-13-ban működő, nehézgépgyártással is foglalkozó állami vállalatokat és gazdasági társaságokat, egyenként, alapításuktól ismerteti a cégek történetét, tevékenységüket, gyártmányaikat, technológiai lehetőségeiket és fő gazdasági mutatóikat a rendszerváltásig. Majd a vállalatok társasággá alakulásának és privatizációjának ismertetése után az utódcégek közül azokra tér ki részletesen, amelyek 2012-13-ban is aktívak voltak. Összesen 34 „régi” cégről, azok mintegy 50 utódcégéről és 12 „új”, a rendszerváltás idején vagy az azután alapított cégről van szó.

Az elemző rész a történtek, a változások sokféleségével, jellemzőivel, következménye-ivel, azok okaival, a tapasztalatokkal, tanulságokkal foglalkozik és véleményeket is megfogalmaz.

A kötetet a cégtörténetekben szereplő műszaki nagyjaink arcképei és rövid életrajzai színesítik. A tanulmányhoz dr. Hegyháti József, a műszaki tudomány kandidátusa írt ajánlást, aki 1993-tól 6 éven át az iparpolitikáért felelős helyettes-államtitkárként dolgozott. Azoknak az olvasóknak, akik további részletekre kíváncsiak az egyes cégekről, társaságokról, a bőséges irodalom- és forrásjegyzék szolgál segítségül. 

Ára: 2 940 Ft