Nézze meg digitális nyomdánk és kötészetünk egyedi ajánlatait is!
  |   Szerzőtől rendelhető
A kosárban jelenleg:
db termék van
0Ft értékben.
Ide kattintva megnézheti részletesen listázva a kosár tartalmát, valamit elküldheti a megrendelését.
GIATROSZ AGROTIKOSZ
A GYÓGYÍTÓ APOLLÓN SZOLGÁLATÁBAN
Méret: A/5
Oldalszám: 137 oldal
Borító: Karton
ISBN:: 978-963-12-9301-2

Kiadó: Szerzői kiadás

Postaköltség: A megrendelésének elküldése után a szerző kap értesítést a könyvrendelésről, ezután a könyv házhoz szállításáról is ő gondoskodik.

Heinrich úr, a kincsvadász ásatásokat végzett Orkhomenosz nevű boiótiai város mellett, s ott egy ókori szentélyre bukkant. Ebben a szentélyben rengeteg áldozati ajándékot találtak, közöttük elég értékeseket is ahhoz, hogy megérje a fáradságot. Mivel Zeusz lányai tiszteletére emelték a szentélyt, főként női ékszerek és használati tárgyak kerültek elő. Az egyik munkás egy ledöntött szobor alatt sűrűn teleírt papirusz lapokat talált. Egész köteggel. Éppen tűzre akarta vetni, mint haszontalan dolgot, mikor Heinrich úr meglátta és magához vette a régi időkből származó, egyiptominak látszó írással telerótt lapokat. Legnagyobb meglepetésére azonban, nem egyiptomi írást tartalmaztak, hanem a föníciaihoz hasonló jeleket. Azonnal felismerte a lelet páratlan értékét, és ahogy hazaérkezett zsákmányával, szakértők segítségét kérte az írás megfejtéséhez. Kiderült, hogy a 24 tagú betűsorból álló, korai görög írással készültek. Ez az írás nagyon hasonlít a föníciaihoz, azzal a különbséggel, hogy míg az nem jelöli a magánhangzókat, a korai görög igen.

Ezeknek a papirusz lapoknak a tartalmát adom most közre, természetesen az eredeti szöveg megfelelő adaptálásával, mai nyelvhasználatunkhoz igazítva.

Íme, Makhaón így meséli el sorsát. Átadom neki a szót.

Ára: 1 850 Ft